planten in je slaapkamer
Interieur

5 planten in je slaapkamer voor een gezonde nachtrust

De trend urban jungle hoeft ook de slaapkamer niet voorbij te gaan. Naast het feit dat planten in je slaapkamer gezellig staan kunnen planten ook nog eens zorgen voor een betere nachtrust. In een gezond huis staat één kamerplant per 9 m². Zet deze 5 planten in je slaapkamer neer.

Aloe Vera

Met stip op 1: Aloe Vera. Deze plant is één van de krachtigste luchtzuiverende planten en volgens NASA de beste plant om de lucht te reinigen.  Aloe Vera beschikt zelfs over de eigenschap om in het donker het koolstofdioxidegehalte te verlagen. Hoezo ideale slaapkamerplant! De mooie jute opbergmand op de foto hierboven is trouwens van Urban Nature Culture en onder andere hier te koop.

Jasmijn

Naast dat Jasmijn een exotische plant is, en dus fijn is om naar te kijken, heeft Jasmijn de eigenschap een kalmerend effect te hebben op lichaam en geest. Lekker ontspannen dus met deze plant in je slaapkamer.

Sansevieria

De ideale kamerplant voor mensen zonder groene vingers, verbruikt weinig water en kan eventueel zelfs weken zonder. Deze bijzondere kamerplant is in staat om ook ’s nachts behoorlijke hoeveelheden zuurstof te leveren. Lekker makkelijk dus.

Spinnenplant

De spinnenplant klinkt, ik geef toe, wel een beetje eng voor in je slaapkamer. Maar dat maakt niet uit, want deze plant heeft andere kwaliteiten: hij is kampioen luchtzuiveraar.

Eucalyptus

Een populaire kamerplant en ook mooi te stylen in een vaasje is deze eucalyptus. Makkelijk te verzorgen en filtert de binnenlucht. De plant staat het liefst in halfschaduw.

Op de hoogte blijven van het laatste interieur nieuws? Volg studio1967 dan op Instagram.

Lees ook...