cafe martinus haarlem
Hotspots

Café Martinus Haarlem | ontbijt, brunch en lunch

Op 1 september gingen de donkergroene deuren van Café Martinus Haarlem open. De eigenaren Bruno en Diantha, die je mogelijk zou kunnen kennen van by Lima, waren op zoek naar een ruimte in Haarlem met veel mogelijkheden. Aan het Spaarne kwam nummer 94 vrij, een groot pand maar wel één waar flink aan geklust moest worden. Bruno en Diantha hebben met enorm veel liefde het pand opgeknapt en hebben er een waar paleis van gemaakt.

cafe martinus haarlem
cafe martinus haarlem
cafe martinus haarlem

Van bouwval naar kleurenparadijs

Elk deel van het café kenmerkt zich door een andere kleurstelling en sfeer. Bij de voordeur van het pand vind je een vintage-achtige sfeer met grote velours- en rieten stoelen. De tweede ruimte, bij de keuken, kent onbewerkte muren, marmeren tafels en sfeervolle bolvormige verlichting. Tussen de keuken, die voorzien is van kleine gele tegels, en de roze! ruimte is een Insta-waardig hoekje gecreëerd met gaaf palmbomen behang. De roze ruimte, ja… die is echt hélémaal roze en kent superfijne werkplekken met posters van o.a. Zilverblauw.

cafe martinus haarlem
cafe martinus haarlem
cafe martinus haarlem
cafe martinus haarlem

Metamorfose geslaagd

De laatste ruimte, mijn persoonlijk favoriet, is de lichtste ruimte van de zaak met een lange witte tafel die te boeken is voor feesten en partijen. Deze ruimte is behangen met groen-wit gestreept behang en boven de tafel hangt een gave hanglamp die Diantha gevonden heeft op Marktplaats. Deze ruimte fungeerde eerder als opslag en was tijdens de verbouwing voor Bruno en Diantha de grootste uitdaging.

cafe martinus haarlem
cafe martinus haarlem

Eten

Ook het eten is om je vingers bij af te likken. Op het menu vind je veel plantaardige en glutenvrije gerechten. Er wordt geen onderscheidt gemaakt tussen een ontbijt en lunchkaart, je kunt de hele dag genieten van al het lekkers op de kaart. Wij kozen voor de pancakes en taco’s en een lekkere smoothie; het was een waar feestje op tafel. Het goudkleurige bestek zette de puntjes op de i.

Café Martinus
Spaarne 94
2011 CL Haarlem
Instagram: instagram.com/cafemartinus

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 08:00 – 18:00
Zondag: 09:00 – 18:00

Op de hoogte blijven van de laatste hotspots? Volg studio1967 dan op Instagram.

Lees ook...

Geen reacties

    Laat een bericht achter