deur make-over
Interieur

Een make-over voor je deur

In deze blog laat ik je zien hoe je een oude nieuwbouw deur, inclusief kozijn, met een paar relatief eenvoudige aanpassingen volledig nieuw leven in blaast. Tijd voor een deur make-over!

Maar voordat je verder leest. Deze make-over heb ik toegepast op mijn eigen deuren en kozijnen. In 2015 verruilden we ons appartement van 55 vierkante meter voor ons droomhuis. Het huis was qua ruimte en plek perfect, maar kon van binnen wel een opfrisbeurt gebruiken. In ongeveer anderhalf jaar tijd hebben we het huis (natuurlijk met de nodige hulp van een super handige aannemer, vrienden en familie) om weten te toveren in een huis volledig naar onze smaak. Benieuwd naar alle andere aanpassingen en tips die ik voor je heb? Klik dan hier.

Terug naar de deur make-over. Tijdens de verbouwing zijn alle wanden en plafonds voorzien van een frisse laag witte verf. De originele nieuwbouw deuren en kozijnen wilden we graag behouden, maar kleurden gelig af bij al dat wit.

Aan de slag!

Wat heb je nodig:

  • Schroevendraaier, om het oude deurbeslag eraf te schroeven
  • Schilderstape, indien je de scharnieren af wilt plakken
  • Vuilniszakken of papier om de vloer mee af te dekken
  • Verf op waterbasis, voor de deuren heb ik gekozen voor Sikkens wit (met 2x dekkend en verkleurd niet)
  • Houten spatel
  • Roller
  • Houder voor de roller
  • Kwast of mijn persoonlijke favoriet: een lion

Deurkrukken

Tussen de woonkamer en de hal hebben we zwart stalen openslaande deuren laten plaatsen door Preferro. Het zwart van de stalen deuren geeft een stoere uitstraling en wat is er dan mooier om het zwarte staal door te trekken naar de andere deuren in huis. Na een korte zoektocht kwam ik terecht op de website van Onlinedeurbeslagshop en vond ik wat ik zocht. Deze zwart matte deurkrukken van Intersteel matchen perfect met de stalen deuren. De deurkrukken zijn ook beschikbaar met slot; handig voor de badkamer en toilet.
deur make-over

Deurkozijnen

Ook de deurkozijnen gingen mee met het frisse wit. De kozijnen zijn van metaal en dus niet te overschilderen met de Sikkens verf van de deuren. Hier koos ik voor radiotor lak van het merk Sencys. Ook deze verf is op waterbasis en verkleurd niet.
deur make-over

Tip bij het schilderen van de deuren: verf niet te ‘schraal’, zet hem lekker dik op en smeer de verf goed uit.

Op de hoogte blijven van het laatste interieur nieuws? Volg studio1967 dan op Instagram.

Lees ook...

Geen reacties

    Laat een bericht achter