Interieur

Kamerplanten top 5 | de mooiste kamerplanten

Nu de feestdagen voorbij zijn wordt het hoog tijd om de kerstboom te vervangen door een frisse nieuwe kamerplant. Daarom: de kamerplanten top 5. Voor welke plant kies jij?

Kentia Palm

De Kentia Palm is door Mooiwatplantendoen.nl uitgeroepen tot woonplant van de maand januari. Deze weelderige groeiende, groene, fijn gebladerde plant heeft een stijlvolle uitstraling. Voordeel van de Kentia Palm is dat hij weinig verzorging nodig heeft. De plant is afkomstig van een eiland dichtbij Australië waar nog steeds de kleine planten vandaan komen. Je plant heeft dus een flinke trip achter de rug voordat hij bij jou in de woonkamer staat.
kamerplanten top 5

Paradijsvogelplant

Een echt jungle gevoel haal je in huis met de paradijsvogelplant. De Strelitzia is familie van de Musaceae, waar ook de bananenplant onder geschaard wordt. De paradijsvogelplant is ideaal voor in je slaapkamer. Deze blikvanger is onder andere te verkrijgen via Green lifestyle store.
kamerplanten top 5

Papyrus

De plant die ik dit jaar heb ontdekt is de papyrus. De papyrus houdt van een lichte standplaats en kan geplaatst worden in direct zonlicht. De plant houdt van vochtige plekken dus geef hem regelmatig water, veel water.
kamerplanten top 5

Vrouwentong

Een plant die wat mij betreft thuishoort in de kamerplanten top 5 is de vrouwentong. Met maar liefst 70 verschillende varianten zit er altijd wel een voor jou bij. De meest bekende variant van de vrouwentong is die met de gele rand rondom de bladeren. Mijn persoonlijk favoriet is de geheel groene vrouwentong met donkergroene accenten.

Lepismium Houlletianum

Geen groene vingers? De Lepismium Houlletianum neemt het niet zo nauw met het krijgen van water en kan goed tegen droogte.

Op de hoogte blijven van het laatste interieur nieuws? Volg studio1967 dan op Instagram.

Lees ook...

Geen reacties

    Laat een bericht achter