Planten in huis
Interieur

Planten in huis

Droge lucht en weinig zuurstof; onze huizen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat we hier sneller mee te maken krijgen. Planten in huis kunnen helpen aan een prettig binnenklimaat. De luchtkwaliteit gaat omhoog en het creëert direct een gezellige sfeer. Ben jij op zoek naar een paar van dit soort luchtzuiverende sfeermakers? Ik help je op weg!

Pilea

Helemaal terug van weggeweest; deze ultieme retroplant met zijn pannenkoek vormige blaadjes. De pilea is dol op licht, maar liever niet in de volle zon. Zoek een leuk potje uit voor deze ronde vrolijkerd, maar kies niet voor een terracotta pot. Deze nemen veel water op waardoor het voor de pilea lastiger wordt om genoeg te drinken. Eens per week water is voldoende. Nog een bijkomend voordeel van deze plant is dat hij baby’s maakt. Ben jij een goede moeder voor de pilea? Dan zal hij na verloop van tijd vanzelf stekjes geven. Zet de stekjes zonder wortel in een klein glaasje water en de wortels vormen zich vanzelf. Een stekje met wortels? Deze kan direct in een nieuw potje.

Pilea’s zijn tegenwoordig ook te verkrijgen in hippe weckpotten. Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij Green lifestyle store. Ideaal voor kattenliefhebbers.

String of hearts

Een van mijn persoonlijke favoriete is de string of hearts ofwel chinees lantaarntje met zijn mooie hartvormige blaadjes. Deze makkelijk te onderhouden plant heeft niet veel water nodig. Zet hem op een lichte plaats in huis, direct in de zon is zelfs ook een optie. De slierten van het plantje kunnen tot wel een meter lang worden. Wel zijn de slierten redelijk fragiel. Zet de plant hoog op een kast, hang hem aan het plafond of geef hem een mooie plekje op een leuke wandplank.

Bananenplant

Haal de tropen in huis met deze geweldige plant! Met zijn grote groene bladeren is de Musa een perfecte eyecatcher voor je woonkamer. De bananenplant bestaat voor 80% uit water, het zal je dus niet verbazen dat deze kamerplant veel water nodig heeft. In de zomer verbruikt hij zelfs twee keer zoveel water als in de winter. Plaats de plant zo’n twee meter van het raam voor optimale groei.

Cactus

De cactus is misschien wel de meest makkelijke plant om te verzorgen. Eens in de maand een beetje water en hij is dik tevreden. Een cactus houdt van een lichte standplaats en het moet vooral niet te koud en te nat zijn. Zelf heb ik twee katten die liever bijten in plantjes dan dat ze ernaar kijken dus een cactus is voor mij een uitkomst.

Waar koop je deze toffe planten?

Green lifestyle store

Naast gezond leven heeft Green lifestyle store een duidelijke passie voor interieur. Omdat ze bij Green lifestyle store vinden dat iedereen recht heeft op een mooie én gezonde leefomgeving, verkopen zij echte groene musthaves om je interieur mee te verrijken. Je koopt de planten op de website en deze worden direct van de kweker met speciaal transport bij je thuis afgeleverd. Bij de plant ontvang je meer informatie over je nieuwe huisgenoot en handige tips hoe je zo lang mogelijk van hem kunt genieten.

Ogreen

Enkel planten die meer dan 10 m2 aan lucht zuiveren en bovengemiddeld scoren op hun luchtzuiverende eigenschappen komen in het assortiment van Ogreen. Naast het feit dat de deze ‘clean machines’ er leuk uitzien zorgen ze ook nog eens voor aanzienlijk zuivere lucht in huis. Ook over de bijbehorende potjes is nagedacht; de verpakkingen zijn duurzaam, milieuvriendelijk en voorzien van het FSC Keurmerk. Alle tips voor de verzorging van het plantje vind je direct op het potje.

Of je nu in de woonkamer zit of aan het werk bent in je home office; een schone, zuurstofrijke lucht maakt creatiever en productiever. Dat planten in de slaapkamer slecht zijn is een fabel. Een plant in de slaapkamer is niet schadelijk. Integendeel: planten maken overdag een hoop zuurstof aan. Daarnaast brengen planten rust en verhogen zij de luchtvochtigheidsgraad. Ben jij benieuwd welke planten geschikt zijn voor in jouw slaapkamer? Lees dan hier verder.

Op de hoogte blijven van het laatste interieur nieuws? Volg studio1967 dan op Instagram.

Lees ook...