radiatorbekleding
Interieur

Radiatorbekleding | binnen enkele minuten een designradiator

Fris witte muren, deuren voorzien van een make-over en alles passend bij onze smaak. Alles… behalve de radiatoren, die waren nog zoals we ze bij aankoop van ons huis aantroffen.

In 2015 verruilde we ons appartement van 55 vierkante meter voor ons droomhuis. Het huis was qua ruimte en plek perfect, maar kon van binnen wel een opfrisbeurt gebruiken. In ongeveer anderhalf jaar tijd hebben we het huis (natuurlijk met de nodige hulp van een super handige aannemer, vrienden en familie) om weten te toveren in een huis volledig naar onze smaak. Benieuwd naar alle andere aanpassingen en tips die ik voor je heb? Klik dan hier.

De oplossing: Sentimo radiatorbekleding

De radiatoren in het appartement heb ik destijds geschilderd met radiatorlak. Toen waren het er een stuk of drie, nu waren het er tien in ons nieuwe huis. Daar moest toch een andere oplossing voor zijn. Op de vt wonen&design beurs liep ik tegen de stand van Sentimo aan. Dat was de oplossing waar ik naar zocht: radiatorbekleding.

Bestellen

Op de website van Sentimo doorloop je in zes stappen het bestelproces. Je meet van iedere radiator op hoe hoog, breed en diep hij is. De radiatorbekleding van Sentimo is te verkrijgen in diverse uitvoeringen. Zo kun je kiezen uit een vlakke ombouw of voorzien van een subtiele groef. Daarnaast heb je de keuze uit 20 verschillende RAL kleuren. Wij kozen voor RAL 9016, deze kleur paste het best bij de kleur op onze muren. De radiatorbekleding is niet zwaar en is ook nog eens zeer gemakkelijk in elkaar te zetten. De voor- en bovenkant schuif je in elkaar en daarna haak je beide zijkanten erin. Op de oude radiator plaats je de bijgeleverde magneten. Schuif de bekleding vervolgens over de oude radiator heen en voilà; klaar is kees!

radiatorbekleding

Ophoogset

Indien de knop van je radiator naar boven wijst kun je deze wegwerken onder de radiatorbekleding door gebruik te maken van een ophoogset. Deze plaats je onder de radiatorbekleding en verhoogt je radiator met ongeveer twee centimeter. Afhankelijk van de breedte van de radiator kun je de ophoogset per twee of per drie stuks bestellen.

radiatorbekleding

Op de hoogte blijven van het laatste interieur nieuws? Volg studio1967 dan op Instagram.

Lees ook...

Geen reacties

    Laat een bericht achter