Interieur

Sprout | van zaadje tot immense boom

Al diverse keren zag ik de porseleinen schaaltjes van Sprout voorbij komen. Zo ook afgelopen dinsdag op de designafdeling van Loods5 in Zaandam. Aangezien we pas een kleine 15 planten in de kast hebben staan… vond ik dat er best nog wat groen bij kon.

Sprout

Eind september 2017 presenteerde Sprout zich op showUP in de Haarlemmermeer. Het mooie ontwerp is gemaakt van fijn wit mat porselein, met de hand vervaardigd in Nederland. Je koopt Sprout in een prachtig zwart doosje met daarin het porseleinen schaaltje inclusief een korte handleiding. Wat ik persoonlijk erg leuk vind aan Sprout is dat je niet hoeft te werken met aarde, maar dat je het porseleinen schaaltje op een mooi glas plaatst waardoor je de wortels ook kunt bekijken.

Je kunt met Sprout stekjes en cactussen laten groeien, maar ook zaadjes uit laten groeien tot, ja echt waar, een ware boom. Zelf heb ik ervoor gekozen om een vetplant door het porseleinen schaaltje in maat L te steken. Belangrijk is dat je ervoor zorgt dat niet de onderkant van de plant het water raakt maar enkel de wortels anders heb je kans op schimmel.

Sprout is te bestellen in twee maten: maat S en maat L en zijn onder andere verkrijgbaar via Designsprout.nl voor € 14,90.

Op de hoogte blijven van het laatste interieur nieuws? Volg studio1967 dan op Instagram.

Lees ook...

Geen reacties

    Laat een bericht achter