stalen deuren
Interieur

Stalen binnendeuren

In bladen, op Pinterest, interieur programma’s op TV, steeds zag ik die gave stalen binnendeuren voorbij komen.

In 2015 verruilde we ons appartement van 55 vierkante meter voor ons droomhuis. Het huis was qua ruimte en plek perfect, maar kon van binnen wel een opfrisbeurt gebruiken. In ongeveer anderhalf jaar tijd hebben we het huis (natuurlijk met de nodige hulp van een super handige aannemer, vrienden en familie) om weten te toveren in een huis volledig naar onze smaak. Benieuwd naar alle andere aanpassingen en tips die ik voor je heb? Klik dan hier.

Tekening

stalen deuren

Omdat we in het nieuwe huis een flinke woonkamer tot onze beschikking hadden en de hal, waar onze jassen en schoenen een plek moesten krijgen, juist wat aan de kleine kant was besloten we de hal te verlengen en de woonkamer te verkleinen. Doordat er in de hal ineens een lange wand ontstond zag ik mijn kans schoon om op die plek een stalen binnendeur te plaatsen.

Op de tekening hiernaast zie je met een groene lijn waar de originele deur zat. In mijn schets, gemaakt in Excel (dikke tip!), heb ik de hal verlengd en zijn de stalen deuren op de stippellijn geplaatst. Van de ruimte in het donkergrijze vlak hebben we een garderobekast gemaakt met een jassen- en schoenenrek.

stalen deuren
Woonkamer tijdens de verbouwing

Op zoek naar de stalen binnendeuren

Nadat we met de aannemer onze wensen gedeeld hadden en hij had aangegeven wat de mogelijkheden waren kon de zoektocht naar de stalen binnendeuren beginnen. Na een lange autorit kwamen we bij Preferro terecht, een bedrijf gespecialiseerd in het maken van stalen deuren en trappen. In een kleine ruimte direct naast de werkplaats bespraken we onze wensen. Nadat de ruimte die door de aannemer was vrijgehouden was opgemeten volgde niet lang daarna de stalen deuren. Het frame werd eerst in elkaar gezet, vervolgens werden de deuren erin geschoven en daarna het geheel werd omhoog gehezen en in de open ruimte geplaatst. Wauw! Nog steeds zijn we erg blij met het eindresultaat!

stalen deuren
stalen deuren

Op de hoogte blijven van het laatste interieur nieuws? Volg studio1967 dan op Instagram.

Lees ook...

Geen reacties

    Laat een bericht achter